пятница, 28 августа 2015 г.

Dėl Lietuvoje nepageidaujamų Latvijos piliečių


KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS
NARYS

LR Vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui
Šventaragio g. 2, LT-01510 Vilnius

2015-08-28
Nr.

Į




Dėl Lietuvoje nepageidaujamų Latvijos piliečių

Kreipimasis
Klaipėda
2015-08-28

Gerbiamas pone Vidaus reikalų ministre Sauliau Skverneli!
Aš, Viačeslav Titov, kreipiuosi į Jus kaip Klaipėdos miesto tarybos narys, kurį išrinko klaipėdiečiai, kieno interesams aš atstovauju.
Baltijos jaunimo asociacija „Juvenis“ bei asociacija „Pagrindinių teisių gynimo ir tyrimo centras“ šių metų rugpjūčio 25-26 dienomis surengė tarptautinį forumą „Etnonacionalizmas – saugumo ir stabilumo pasaulyje grėsmė“. Į forumą turėjo atvykti žmogaus teisių gynėjai, mokslų bendrijos atstovai, žurnalistai, antifašistai ir visuomeniniai veikėjai, kurie turėjo skaityti pranešimus bei dalyvauti diskusijose. Buvo pakviesti svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Izraelio, Tadžikistano, Kinijos, Moldavijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių.
                Rugpjūčio 24 dieną, vakare man paskambino forumo organizatoriai, kurie pranešė, kad Lietuvos pasienio tarnyba įteikė gerbiamiems svečiams Migracijos departamento raštą, reikalaujantį nedelsiant išvykti iš Lietuvos, tarp kurių:
  1. Aleksandr Kuzmin – Europarlamentarės iš Latvijos padėjėjas,
  2. Josif Koren – Tarptautinio antifašistinio komiteto narys.
Kitą dieną, rugpjūčio 25, tokį raštą gavo dar vienas forumo dalyvis – Aleksandr Ržavin, akademinės bendrijos atstovas, istorikas ir žurnalistas.
Tuo pačiu, noriu išreikšti padėką pasienio tarnybos darbuotojams, kurie atliko šį darbą, – jie elgėsi profesionaliai ir pagarbiai.
Tačiau nedraugišką Migracijos departamento veiksmą galima vertinti kaip provokuojantį ir kenkiantį Lietuvos įvaizdžiui – teisinei bei demokratinei valstybei, kuri laikosi tarptautinės teisės normų, tame tarpe ir nuomonių išreiškimo laisvės bei taikių susirinkimų laisvės. Draudimas įvažiuoti į Lietuvą aukščiau išvardintiems asmenims, pripažintiems Europos Sąjungoje specialistams, kenkia mūsų šalies įvaizdžiui žmogaus teisių gynėjų, antifašistų, mokslų bendrijų atstovų, žurnalistų bei visuomeninių veikėjų akyse. Kaip bus dabar pristatoma Lietuva tarptautiniuose forumuose, konferencijose, Europarlamente, ESBO?
Kaip asmuo, kuriam Klaipėdos gyventojai suteikė tam tikrus įgaliojimus, prašau Jūsų:
1.       Ištirti gerbiamų svečių išvarymo iš šalies maksimaliam terminui – 5 metams – priežastis, kadangi visuomenė nesupranta, kokią grėsmę kelia šie asmenys laisvai ir demokratiniai Lietuvai.
2.       Viešai informuoti Lietuvos gyventojus, kokią grėsmę kelia nurodyti asmenys, kas dar yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašų ir dėl kokių priežasčių.
3.       Atlikti tarnybinį tyrimą dėl asmenų ar asmens galimo pareigų perviršijimo. Jei pareigų perviršijimo faktas pasitvirtins ir sankcijų imtasi nepagrįstai, prašau viešai paskelbti žiniasklaidoje apie šių pareigūnų traukimą atsakomybėn, kas sustiprins gyventojų pasitikėjimą valdžia ir nutrauks žiniasklaidoje kalbas apie Lietuvos nedemokratiškumą.
Gerbiamas pone Vidaus reikalų ministre, mes visi dirbame mūsų laisvos ir demokratinės šalies labui, bendromis jėgomis mes turime rūpintis jos gėrove, gerbiant gyvenančių joje tautų interesus, tik taip Lietuva taps dar stipresnė ir saugesnė.
         
         
Pagarbiai,


Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys                                               Viačeslav Titov

Комментариев нет:

Отправить комментарий