пятница, 25 ноября 2011 г.

NUO KLAIPĖDOS M. SAVIVALDYBĖS TARYBOS OPOZICIJOS

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS

OPOZICIJA

Liepų g. 11, LT-91502 Klaipėda, mob. 8 686 55803, el. p.: arunas.barbsys@klaipeda.lt

Mob 869931026 el.p. viaceslav.titov@klaipeda.lt

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS DIREKTOREI
Liepų g. 11, Klaipėdos m., Klaipėdos m. sav., LT-92138

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJA,
Centralizuoto vidaus audito skyriaus vadovui
,
Liepų g. 11, Klaipėdos m., Klaipėdos m. sav., LT-92138

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS
KONTROLĖS IR AUDITO TARNYBOS VADOVUI,
Kalvos g. 4, Klaipėdos m., Klaipėdos m. sav., LT-92123

Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovui Klaipėdos apskrityje,
Danės g.17, LT-92117 Klaipėda

Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriui,
Kareivių g. 1, LT-08221 Vilnius

Klaipėdos apygardos prokuratūrai,
Liepų g. 16 A, Klaipėda

STT Klaipėdos valdybos viršininkui,
Pilies g. 12a, Klaipėda

2011-11-24

Nr.

NUO KLAIPĖDOS M. SAVIVALDYBĖS TARYBOS OPOZICIJOS

Dėl 2011 m. spalio 27 d. Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos priimto sprendimo Nr. T2-311 „Dėl leidimo imti ilgalaikę paskolą investicijų projektams finansuoti“

Po viešųjų pirkimų procedūros nustatyta Klaipėdos “Švyturio arenos” kaina buvo viršyta keliolika milijonų litų. Dalį šios papildomos sumos užaktavo ir galimai apmokėjo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos tarnautojai.

2011 m. spalio 27 d. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą Nr. T2-311 „Dėl leidimo imti ilgalaikę paskolą investicijų projektams finansuoti“. Svarstymui pateikto sprendimo „Dėl leidimo imti ilgalaikę paskolą investicijų projektams finansuoti“ projekto aiškinamojo rašto 1 punkte teigiama, kad „Sprendimo projekto esmė – gauti leidimą imti ilgalaikę 7.000,0 tūkst. Lt paskolą investicijų projektams finansuoti. Pagrindinis parengto sprendimo projekto tikslas ir uždavinys – užtikrinti investicijų projektų savalaikį finansavimą, siekiant atsiskaityti su rangovais už atliktus darbus“, 3 punkte – Priėmus šį sprendimą, būtų laiku atsiskaitoma su statybos darbų rangovais. Taip pat būtų užtikrintas ES paramos lėšų įsisavinimas bei projektų rezultatų pasiekimas numatytais terminais“, o 7 punkte – Teigiamos pasekmės – savalaikis atsiskaitymas su projektų statybos rangovais, sumažintas savivaldybės kreditorinis įsiskolinimas“.

Sprendimo pavadinime, sprendimo projekte, lydėjusiame aiškinamajame rašte apie numatomą investicinių projektų finansavimą rašoma daugiskaita. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė 2011 m. spalio 27 d. Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdyje pristatydama sprendimo projektą į tiesioginį klausimą - kokie projektai bus finansuojami? - garsiai teigė (yra vaizdo įrašas http://www.youtube.com/watch?v=t-lIipC5plk&feature=player_embedded), jog paskola bus naudojama apie trisdešimties investicinių projektų, daugiausia švietimo įstaigų renovacijų, užbaigimui, tame tarpe apie 0,5 mln. litų darželiui „Obelelė“, todėl iš aiškinamojo rašto ir pristatymo darytina išvada, kad rašoma ir kalbama apie daug investicinių projektų, tačiau praėjusią savaitę viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, kad 7 mln. Lt paskola bus panaudota sumokėti už vienintelį investicinį projektą – daugiafunkcinę sporto ir kultūros renginių areną (Švyturio areną) UAB „Vėtrūnai“, todėl tai sukėlė rimtų įtarimų, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu galimai buvo klaidinami.

Po kreipimosi į Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė po posėdžio gautas akivaizdus įrodymas, kad savivaldybės tarnautojai, tame tarpe ir pati Rūta Kambaraitė, tiksliai žinojo apie tai, kad 7 milijonų litų paskola prašoma tik „Švyturio arenai“, nes tas raštas buvo nukreiptas jai asmeniškai ir ji tą raštą pasirašė. Miesto tarybos nariai, jaučiasi apgauti, nes tuo atveju, jeigu informacija būtų žinoma iki balsavimo, mes būtume pareikalavę ištirti kokiu pagrindu pabrango „Švyturio arenos“ pradinė statybų kaina. Nujausdama šitą scenarijų, atsakingos savivaldybės tarnautojos, šiuo atveju Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė, tariamai nuslepia informaciją nuo miesto tarybos pasinaudodama savo tarnybine padėtimi.

Atsižvelgiant į aukščiau išdėstytus prašyme faktus, prašome visas instancijas pagal savo kompetenciją ištirti:

- ar nepažeisti įstatymai;

- imtis visų atitinkamų priemonių dėl asmenų patraukimo atitinkamai atsakomybei (administracinei, baudžiamajai) dėl galimai piktnaudžiavimo ir pasinaudojimo tarnybine padėtimi;

- imtis visų atitinkamų priemonių dėl pažeidimų padarinių ir pasekmių pašalinimo;

- imtis visų atitinkamų priemonių dėl veiksmų sustabdymo (2011 m. spalio 27 d. Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos priimto sprendimo Nr. T2-311 „Dėl leidimo imti ilgalaikę paskolą investicijų projektams finansuoti“).

Pridedame:

1. http://www.youtube.com/watch?v=t-lIipC5plk&feature=player_embedded

2011 m. spalio 27 d. Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžio vaizdo įrašas.

2. Klaipėdos m. savivaldybės tarybos sprendimo „Dėl leidimo imti ilgalaikę paskolą investicijų projektams finansuoti“ projektas

3. Aiškinamasis raštas prie Klaipėdos m. savivaldybės tarybos sprendimo „Dėl leidimo imti ilgalaikę paskolą investicijų projektams finansuoti“ projekto.

4. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos investicijų ir ekonomikos departamento projekto skyriaus raštas 2011 10 07 Nr. VS-4644 (kopija)

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų

frakcijos pirmininkas

Arūnas Barbšys

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos

Lietuvos Rusų sajungos grupės pirmininkas

Viačeslav Titov


Комментариев нет:

Отправить комментарий